:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 18. 14:36

Túl drága lenne az Xbox streamingdoboz, szóval lefújta a Microsoft

Többre jönnének ki a gyártási költségek, mint ahogy azt a redmondiak tervezték.

Már jó ideje tűnhetett úgy, hogy nyögvenyelősen halad a Microsoft önálló játék-streaming eszköze, a Project Keystone néven említett kütyü, ami májusi bejelentés alapján némi csúszással idén jelent volna meg. Volna, mivel Phil Spencer, a redmondiak vezérigazgatója nemrég közölte, hogy a „legkisebb Xbox" projektjét felfüggesztik, mert a prototípusban felhasznált hardverek és a gyártási költségek a késztermék árcímkéjét jóval feljebb nyomnák a tervezettnél.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalat eredetileg 99-129 dollár körüli összeget célzott meg, de a választott szilíciumlapka és a csomag részeként érkező kontroller már a 299 dolláros Xbox Series S konzol közelébe repítené az eszköz fogyasztói árát. Így ugyan a prototípus már készen állt és működött, a Microsoft mégsem dobja piacra a terméket, mert nem sikerül belőni egy olyan árat, ami egyszerűen megérné a vásárlóknak.

A Microsoft nagy terve az volt, hogy a Keystone egy felhős játék-streamelésre használható, tévékhez csatlakoztatható Xbox-eszköz lesz, a konzolok árának töredékéért. Eleinte a pletykák arról szóltak, hogy leginkább az Amazon, vagy a Roku stickjére hasonlít majd, aztán  kiderült, hogy inkább egy doboz- vagy korongszerű kialakítás várható. Októberben végül kiszivárgott egy kép a prototípusról, ami a felvétel tanulsága alapján kisebb, mint egy kontroller, de külsejében hajaz az Xbox Series S-re.

A csapat erőforrásait az okostévékre szánt streaming alkalmazás fejlesztésére csoportosítja át a vállalat, júniusban a Samsung egyes modelljein már elérhetővé is vált az Xbox TV, amivel az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői több mint 100 játékot streamelhetnek a felhőből, ami az Xbox Series X hardver erejének előnyeit kínálja számukra.

A koncepciót azért nem temetnénk teljesen, van rá esély, hogy a Microsoft kicsit újragondolva a dolgot végül mégis előrukkol a jövőben valamikor az eredeti elképzelést teljesítő termékkel.

xbox_streaming

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.