Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 7. 14:27

Itt a Google első okosórája

Bemutatkozott a Pixel Watch is, ami első ránézésre korrektnek tűnik.

A Google az új Pixel készülékek mellett őszi eseményén megmutatta a Pixel Watch okosórát is, ami a cég első saját, házon belül tervezett és épített fitneszeszköze. A 80 százalékban újrahasznosított rozsdamentes acél tokozás, a domború 3D Gorilla Glass 5 védőüveg minőségi kialakítást sejtet, a 41 milliméteres órát pedig a fluoroelasztomer szíj tartja biztosan a csuklón. Összességében külsőre finom, domború benyomást kelt az 1,2 hüvelykes, 320ppi pixelsűrűségű AMOLED panellel felszerelt óra.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A termékoldalon a Google nem mást állít, minthogy a Watch a Google és a Fitbit legjobb tulajdonságait egyesíti. A kiegészítő ennek megfelelően WearOS platformon fut, kompatibilis valamennyi Pixel modellel, és más androidos mobillal. Adott a wifi, az NFC, a Google Pay támogatása, használható rajta natívan a YouTube, a Gmail, a Google Asszisztens.

A Fitbit részéről különféle, a pulzus, a véroxigén, az EKG méréshez szükséges szenzorok kerültek a kalapba, adott a magasságmérő, a gyorsulásmérő, a giroszenzor és a nyomásérzékelő. Lapkakészletből a nem éppen korszerű Exynos 9110-at választották a mérnökök, ami mellett Cortex M33 segédprocesszor dolgozik, ehhez társul 2GB rendszermemória és 32GB belső tárhely. Üzemidő terén 24 órát ígér a 294 mAh-s telep.

A Pixel Watch kezdőára 349 dollár (csak wifi), az LTE-támogatással rendelkező változat már 399 dollárba kerül, ami átszámítva nettó 160-182 ezer forint körül alakul.

pixel_watch

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.