:

Szerző: Koi Tamás

2022. október 7. 14:26

Több mint 400, bejelentkezési adatokra vadászó appot lövetett ki a Meta

Több száz, kizárólag a Facebook-fiókok bejelentkezési adatainak megszerzésére létrehozott csaló appot távolíttatott el a Meta az elmúlt időszakban a Play Áruházból és az App Store-ból. A közösségi szolgáltató most nagyjából egymillió felhasználó figyelmét hívja fel a jelszóváltoztatásra.

Legalább egymillió facebook-felhasználónak küldött ki figyelmeztetést a Meta, melyben azt írja, hogy illetéktelenek egy a Play Áruházból vagy az App Store-ból letöltött applikáción keresztül hozzáférhettek bejelentkezési adataikhoz. A cég ezért elsősorban a felhasználói névhez tartozó jelszó mielőbbi megváltoztatását, illetve a kétfaktoros azonosítás bekapcsolását javasolja az érintetteknek.

storefronts

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

A Meta a közelmúltban 400 olyan applikációt azonosított, melyeket csalók töltöttek fel az alkalmazásboltokba, kijátszva a feltöltött alkalmazásokat vizsgáló üzemeltetők éberségét. A Meta statisztikái szerint a csalókhoz köthető applikációk elsöprő többségét, 355 darabot a Play Áruházból távolíttatták el, míg 47 appot az Apple platformjáról tüntettek el.

A mobilappok mintegy 40%-a valamilyen fotomanipulációs eszköznek álcázta magát, de akadtak köztük játékok és egyéb, lifestyle kategóriába tartozó appok, valamint - főleg iOS platformon - üzleti alkalmazások is.

A scammer applikációk ugyanazon vezérelv szerint működtek, azaz az app összes funkciójának eléréséhez egy kamu felületen kellett facebook-azonosítóval bejelentkezni, mely továbbította a bejelentkezési adatokat a csalóknak.

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.