Szerző: Koi Tamás

2022. október 7. 14:26

Több mint 400, bejelentkezési adatokra vadászó appot lövetett ki a Meta

Több száz, kizárólag a Facebook-fiókok bejelentkezési adatainak megszerzésére létrehozott csaló appot távolíttatott el a Meta az elmúlt időszakban a Play Áruházból és az App Store-ból. A közösségi szolgáltató most nagyjából egymillió felhasználó figyelmét hívja fel a jelszóváltoztatásra.

Legalább egymillió facebook-felhasználónak küldött ki figyelmeztetést a Meta, melyben azt írja, hogy illetéktelenek egy a Play Áruházból vagy az App Store-ból letöltött applikáción keresztül hozzáférhettek bejelentkezési adataikhoz. A cég ezért elsősorban a felhasználói névhez tartozó jelszó mielőbbi megváltoztatását, illetve a kétfaktoros azonosítás bekapcsolását javasolja az érintetteknek.

storefronts

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Meta a közelmúltban 400 olyan applikációt azonosított, melyeket csalók töltöttek fel az alkalmazásboltokba, kijátszva a feltöltött alkalmazásokat vizsgáló üzemeltetők éberségét. A Meta statisztikái szerint a csalókhoz köthető applikációk elsöprő többségét, 355 darabot a Play Áruházból távolíttatták el, míg 47 appot az Apple platformjáról tüntettek el.

A mobilappok mintegy 40%-a valamilyen fotomanipulációs eszköznek álcázta magát, de akadtak köztük játékok és egyéb, lifestyle kategóriába tartozó appok, valamint - főleg iOS platformon - üzleti alkalmazások is.

A scammer applikációk ugyanazon vezérelv szerint működtek, azaz az app összes funkciójának eléréséhez egy kamu felületen kellett facebook-azonosítóval bejelentkezni, mely továbbította a bejelentkezési adatokat a csalóknak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.