Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 4. 11:16

Összefutott a két pápa

Ferenc pápa zártkörű audienciát biztosított az iPhone-óriás cégvezető Tim Cooknak, de hogy miről beszélgettek, nem tudni.

Európai utazása közben az Apple-vezér Tim Cook Ferenc pápához is beugrott a Vatikánba, ami a hivatalos kommunikáció szerint egy privát találkozó volt, ezért nincsenek pontos részletek arról, hogy milyen témákat vitathatott meg napjaink két fontos személye. A Reuters szerint a hétfő reggel történt megbeszélés során minden bizonnyal terítékre kerülhetett az okostelefon-függőség is, ami ellen már évek óta beszél a pápa.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lelki vezető 2019-ben arra szólította fel az embereket, hogy szabadítsák fel magukat, és ne legyenek a mobiltelefonjuk rabjai, mert az a szabadságuk elvesztésével jár. Említette továbbá, hogy mélységesen elszomorítja, amikor a felhasználók mise alatt, vagy a vacsoraasztalnál foglalkoznak az eszközükkel. Cook szerint az Apple nem azzal a céllal tevékenykedik, hogy az embereket az iPhone-juk és más Apple-termékek állandó használatára szoktassa.

Cook korábban 2016 januárjában járt a Vatikánban, és csakúgy, mint most, a beszélgetésről akkor és azóta sem derültek ki részletek.

tim-cook-pope

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról