Szerző: Habók Lilla

2022. szeptember 20. 10:21

Tovább erőlteti a Meta a rövid videós formátumot

Öles léptekkel igyekszik a Meta beérni a rivális TikTok-ot a rövid videós fejlesztések tekintetében. A Facebook Reels API-tól a közösségi óriás még több professzionális felhasználót és persze nagyobb bevételt remél. Kicsi, de sokadik lépés ez a sorban.

Nagy bevételt remél a Meta a rövid videók lejátszására fejlesztett Reels megoldásától, ami a rendszeres fejlesztői erőforrás ráfordításából is látszik. Ezúttal a vállalati Facebook Reels API készült el más asztali és webalkalmazások működtetői számára, hogy kitehessék oldalukra a „megosztás Reels-en” gombot. A funkcióval az API-t használó oldalakról egy kattintással indítva lehet a Reels-videókat megosztani publikus Facebook oldalakon.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új API főleg a tartalomkészítő oldalak számára lesz hasznos, amelyekkel például a marketingesek, kiadók vagy az influenszerek szerkesztik a videókat, például hátterek, feliratok készítése miatt vagy sablonok használatával. Eddig a kész tartalmak előállítását követően meglehetősen körülményes volt a videók letöltése a platformról, majd feltöltése a Facebook oldalakra. Ezt a folyamatot igyekszik most a vállalat optimalizálni egy kattintásba sűrítéssel. Bár a megoldás csak a Pages felületeken fog működni, de csoportokba és személyes oldalakra továbbra sem lehet posztolni a funkcióval.

reels_facebook_oldalon

Nyár óta ez már sokadik Reels-fejlesztés a Meta részéről. Júniusban az üzleti Instagram fiókok számára készült el a mostanihoz hasonló API. Múlt hónapban pedig a vállalat az Instagram és a Facebook közti átposztolási lehetőséggel rukkolt elő. Valószínűleg a fejlesztések sora még nem ért véget, mivel a termék átlépte az 1 milliárd dolláros éves bevételi rátát, ami azt mutatja, hogy jó fejős tehén lehet a vállalat számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról