Szerző: Habók Lilla

2022. szeptember 20. 10:21

Tovább erőlteti a Meta a rövid videós formátumot

Öles léptekkel igyekszik a Meta beérni a rivális TikTok-ot a rövid videós fejlesztések tekintetében. A Facebook Reels API-tól a közösségi óriás még több professzionális felhasználót és persze nagyobb bevételt remél. Kicsi, de sokadik lépés ez a sorban.

Nagy bevételt remél a Meta a rövid videók lejátszására fejlesztett Reels megoldásától, ami a rendszeres fejlesztői erőforrás ráfordításából is látszik. Ezúttal a vállalati Facebook Reels API készült el más asztali és webalkalmazások működtetői számára, hogy kitehessék oldalukra a „megosztás Reels-en” gombot. A funkcióval az API-t használó oldalakról egy kattintással indítva lehet a Reels-videókat megosztani publikus Facebook oldalakon.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az új API főleg a tartalomkészítő oldalak számára lesz hasznos, amelyekkel például a marketingesek, kiadók vagy az influenszerek szerkesztik a videókat, például hátterek, feliratok készítése miatt vagy sablonok használatával. Eddig a kész tartalmak előállítását követően meglehetősen körülményes volt a videók letöltése a platformról, majd feltöltése a Facebook oldalakra. Ezt a folyamatot igyekszik most a vállalat optimalizálni egy kattintásba sűrítéssel. Bár a megoldás csak a Pages felületeken fog működni, de csoportokba és személyes oldalakra továbbra sem lehet posztolni a funkcióval.

reels_facebook_oldalon

Nyár óta ez már sokadik Reels-fejlesztés a Meta részéről. Júniusban az üzleti Instagram fiókok számára készült el a mostanihoz hasonló API. Múlt hónapban pedig a vállalat az Instagram és a Facebook közti átposztolási lehetőséggel rukkolt elő. Valószínűleg a fejlesztések sora még nem ért véget, mivel a termék átlépte az 1 milliárd dolláros éves bevételi rátát, ami azt mutatja, hogy jó fejős tehén lehet a vállalat számára.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.