:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 2. 12:41

Elképesztő gyors lesz az USB 4 2.0

A jelenleg még kidolgozás alatt álló "kettőpontnullás" verzió az USB4 dupláját tudja majd hozni adatátviteli sebességben, méghozzá a meglévő USB-C csatlakozókkal.

Ugyan az új USB szabvány műszaki specifikációját még nem adta ki az USB Implementers Forum, de a VESA által frissen közzétett információk szerint az USB 4 2.0 az eddigi leggyorsabb csatlakozó lesz akár 80 Gbps adatátviteli sebességével, ami duplája annak, amit a sima USB 4, sőt a Thunderbolt 4 tud produkálni. Az USB 4 2.0-ás kábelek - ahogy arra számítani lehetett - az USB-C csatlakozót fogják használni, és olyat sebességéhes eszközöket szolgálhatnak ki, mint a 8K 60 HZ-es HDR vagy akár 16K 60Hz-es monitorok. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Joe Balich, az USB-IF szóvivője arról is beszélt, hogy ez a sebesség a jelenlegi  40Gb/s-os passzív USB-C kábelekkel, és az új 80 Gb/s-os aktív kábelekkel is működni fog, de a technikai részletekkel meg kell várni a novemberi USB DevDays-t, amikor megérkezik a végleges specifikáció.

Az Intel, Apple, Microsoft, HP és Texas Instruments társaságaiból álló USB Promoter Group közölte, hogy az USB-C és a tápellátás specifikációit is frissíteni fogják, amiben benne lesz a DisplayPort és a PCIe továbbfejlesztett támogatása.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.