Szerző: Habók Lilla

2022. augusztus 18. 11:17

Beépített automatizmussal csípné fülön az Airbnb a házibulizókat

Egyre nehezebb lesz a házibuli-szervezők dolga, ha Airbnb szállásokat szeretnének ehhez igénybe venni. Most már nem csak tilos a bejelentés nélküli bulik szervezése, de a cég elkezdte a rendszerben monitorozni a magas (buli)kockázattal járó foglalásokat is.

Újabb megoldásokkal kísérletezik az Airbnb, hogy betartassa felhasználóival a nemrégiben véglegessé tett házibuli-tilalmi szabályzatát. A korábbiakban sok probléma adódott belőle, hogy a lakástulajdonosok távollétében a szállásfoglalók bejelentés nélküli házibulikat rendeztek, és ezzel zavarták a környék lakóit. A vállalat 2020-ban a világjárványra hivatkozva tiltotta be először a házibulikat, majd idén júniusban véglegesítette a tilalmat. A jövőben pedig úgy látszik, hogy a vállalat proaktívan is szeretné szűrni a házibulit tervezőket, amelynek lehetőségeit egyelőre az Egyesült Államokban és Kanadában teszteli.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az „anti-party eszközök” segítenek beazonosítani a magas házibuli-kockázatot jelentő foglalásokat különböző faktorok figyelembevételével, és vélhetően a rendszer nem fogadja el ezeket. Ilyen szempontok közé tartozik a foglalás hossza, a héten belüli időzítése, vagy éppen a felhasználó adatlapján szereplő lakóhely és a szállás közti távolság.

airbnb_buli

Továbbá az algoritmus figyeli a szállásfoglaló értékelési előzményeit, hogy szerepelnek-e azon pozitív vélemények, netán egyáltalán nem szerepelnek rajta jó értékelések. A közlemény hozzáteszi, hogy a jelenleg tesztelt megoldás sokkal kiterjedtebb a korábbi, 25 éven aluli szállásfoglalók értékeléseit figyelő rendszernél. A buliszervezés miatt korlátozott felhasználók pedig így is tudnak foglalni, de teljes ház helyett csak például szobát. Az arányokat mutatja, hogy 2021-ben a szolgáltatás 150 millió felhasználója közül 6600 felhasználói fiók került a tiltólistára.

Hasonló szempontrendszert működtet a vállalat Ausztráliában már 2021 októbere óta pilot szakaszban, amelynek tapasztalatai szerint 35 százalékkal csökkent a bejelentés nélküli bulikból következő incidensek száma. Egyúttal a cég bejelentette, hogy az ausztrál megoldás is kilép a próbaüzemből, és országszerte élesedik. Ebből is látszik, hogy az Airbnb komolyan gondolja a törekvéseit, és a piacára negatív hatást gyakorló házibulikat szeretné minél szélesebb körben és eszköztárral meggátolni.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.