Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 12. 12:40

Kegyelmet kapott, így visszatérhet a cég élére a Samsung trónjának örököse

Gyakorlatilag össznépi érdekből elnöki kegyelmet kapott a Samsung Electronics első embere, Lee Jae-yong, akit egy vesztegetési ügyben korábban öt év börtönre ítéltek, ám jó magaviselete miatt már korábban feltételesen szabadlábra helyezték.

Visszatérhet az őt megillető pozícióba a Samsung Electronics élén Lee Jae-yong, akit 2017-ben ítéltek ötévnyi szabadságvesztésre vesztegetés és csalás miatt. Az üzletemberre kirótt büntetés egy perújrafelvételi eljárást követően csökkent, tavaly pedig feltételesen szabadlábra helyezték, most pedig elnöki kegyelemben részesülhet, ami azt jelenti, hogy a helyi törvények értelmében visszatérhet az üzleti élethez.

samsung_lee

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Ez egyben azt jelenti, hogy Lee az elnöki kegyelem kihirdetésétől (várhatóan augusztus 15.) kezdődően bármilyen stratégiai döntéshozatali eljárásban részt vehet, illetve őt illetheti meg a végső szó joga - szakértők szerint ez főleg a Samsung félvezetőipari ágazatban betöltött meghatározó szerepe miatt bír nagy jelentőséggel, tekintve hogy a cégnek égető szüksége lenne meghozni a divízió fejlesztésével, beruházási tervével kapcsolatos végleges döntéseket.

A Samsung veztőjének ügyét egyben mintegy ötmillió dél-koreai állampolgár viselte a szívén korábban - nagyjából ennyi részvényese van az ország legnagyobb cégének, mely leányvállalataival együtt Dél-Korea GDP-jének több mint 20%-át adta 2021-ben.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.