Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 6. 14:37

Új táblagépet adott ki szép csendben a HTC

A 10,1 hüvelykes eszközt kimondottan az afrikai piacra szánja a cég, ezért sem volt olyan nagy hírverés körülötte.

Az egykor impozáns névnek számító, androidos eszközöket gyártó HTC nemrég egy metaverzummal reklámozott okostelefonnal jelentkezett, a napokban pedig meglepetésként piacra dobta az A101 nevű androidos táblagépet is. A 10,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt, belépőszintű specifikációval rendelkező eszközre az AndroidPolice figyelt fel, és nem olyan meglepő, hogy elkerülte a nagyközönség figyelmét, mivel kimondottan az afrikai piacot célozza, és a tavaly Oroszországban megjelent A100 utódjának tekinthető.

Popcorn + IT

Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Popcorn + IT Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Az A101 tehát nem egy erőgép, sőt a 2020-as Android 11-et futtatja, mintsem az aktuális Android 12-t, vagy akár a kifejezetten nagyméretű kijelzőkre optimalizált Android 12L-t. A belsejébe egy Unisoc T618 processzor került 8 GB RAM és 128 GB tárhely társaságában, ami mikroSD-vel bővíthető. A hátlapon a 16 megapixeles főkamerát egy 2 megapixeles ultraszéles érzékelő egészíti ki. Az előlapon egy 5 megapixeles szelfikamera figyel, az energiát pedig egy 7000 milliamperórás telep szolgáltatja.

Mindez meglepő egy cégtől, akik egykor még a Samsunggal vetélkedtek az androidos piacon, most pedig szűk piacokra tervez olyan tableteket, amiknek a létezéséről csak napokkal később értesül a nagyvilág.

htc_táblagép

a címlapról