Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 15. 11:53

Lekerült a 3G a Telekom térképéről

A szolgáltató internetes lefedettségi térképe szerint már nincsen 3G sehol az országban.

A hónap második felében utolsó fázisába ér a Magyar Telekom hálózatátalakítási, hálózatmodernizációs programjának egy meghatározó fejezete, melynek részeként a mobilszolgáltató 3G-s bázisállomásait országszerte lekapcsolják. A művelet ma már az előfizetők rendkívül kis hányadát érinti, az így felszabaduló erőforrásokat azonban arányaiban a jóval nagyobb többség által használt szolgáltatások minőségének javítására lehet majd átcsoportosítani.

A szolgáltató honlapján közzétett lefedettségi térkép pár napja azt mutatta, hogy a 3G-s szolgáltatás a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó térségében már csak szórványosan érhető el, szerdára viszont már teljesen eltűnt a térképről a 3G-t mutató réteg.

Ez egybevág a társaságtól kapott korábbi információkkal, miszerint szerdán egy nagyobb lekapcsolási hullám jön, mely után már csak elvétve marad az országban működő 3G-s állomás a Telekom hálózatában.

telekom

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról