Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 13. 14:15

Új nézettel bővül a Google Maps

Érkezik a látványos Immersive view.

A napokban rajtolt el a Google éves IO fejlesztői konferenciája, ahol az új hardverek bejelentése mellett a Maps szolgáltatás is szóba került. Hamarosan egy új, Immersive néven említett nézettel bővül a térképszolgáltatás, ami mesterséges intelligenciával és nagyfelbontású 3D-s renderekkel jelenít meg minden korábbinál élethűbben egyes városokat, mintha helikopterből néznénk azokat egy városnézés során.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A cég egy látványos videóval is demonstrálta, miként kell ezt elképzelni. Az új mód lényegében a Google Maps, Earth és Street View felvételeit olvasztja össze, hogy valós időben követhetővé váljanak a forgalmi, időjárási és csillagászati adatok. Mindezt élőbbé teszik olyan apró nüanszok, mint az épületek felett repülő madarak és különféle animált tereptárgyak.

A felhasználók azokba az üzletekbe is betekinthetnek majd, amelyeknél rendelkezésre állnak a szükséges adatok és felvételek. A keresőcég elmondása szerint az Immersive nézet szinte bármilyen okostelefonon és eszközön elérhetővé válik az év folyamán, persze eleinte csak pár kiválasztott városban lehet ilyen módon körbenézni, köztük Los Angelesben, Londonban, New Yorkban, San Franciscóban és Tokióban.

01:27
 

Immersive View for Google Maps Revealed

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.