Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 13. 14:15

Új nézettel bővül a Google Maps

Érkezik a látványos Immersive view.

A napokban rajtolt el a Google éves IO fejlesztői konferenciája, ahol az új hardverek bejelentése mellett a Maps szolgáltatás is szóba került. Hamarosan egy új, Immersive néven említett nézettel bővül a térképszolgáltatás, ami mesterséges intelligenciával és nagyfelbontású 3D-s renderekkel jelenít meg minden korábbinál élethűbben egyes városokat, mintha helikopterből néznénk azokat egy városnézés során.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég egy látványos videóval is demonstrálta, miként kell ezt elképzelni. Az új mód lényegében a Google Maps, Earth és Street View felvételeit olvasztja össze, hogy valós időben követhetővé váljanak a forgalmi, időjárási és csillagászati adatok. Mindezt élőbbé teszik olyan apró nüanszok, mint az épületek felett repülő madarak és különféle animált tereptárgyak.

A felhasználók azokba az üzletekbe is betekinthetnek majd, amelyeknél rendelkezésre állnak a szükséges adatok és felvételek. A keresőcég elmondása szerint az Immersive nézet szinte bármilyen okostelefonon és eszközön elérhetővé válik az év folyamán, persze eleinte csak pár kiválasztott városban lehet ilyen módon körbenézni, köztük Los Angelesben, Londonban, New Yorkban, San Franciscóban és Tokióban.

01:27
 

Immersive View for Google Maps Revealed

Még több videó
a címlapról