:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 30. 12:37

Nem javítja többé az Apple az elveszett iPhone-okat

Újabb lépést tesznek a cupertinóiak az eszközlopások megelőzése érdekében.

Az Apple Store-ok és a cég hivatalos szervizpartnerei azonnal tudni fogják egy javításra vitt iPhone-ról, ha az eltűnt, vagy ellopott eszközként került be korábban a GSMA Device Registry adatbázisába – írja a MacRumors a tulajdonába jutott belsős dokumentumok alapján. Ez az a globális eszköznyilvántartó rendszer, ami felé a hatóságok jelezhetik az IMEI szám megadásával egy mobilkészülék eltűnt státuszát.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A cupertinói cég technikusai a belsős MobileGenius vagy GSX rendszeren belül fogják látni az erre vonatkozó információkat, és ha egy bejelentett eszközről van szó, azon nem végezhetnek javítási munkákat. Eddig a szervizelést abban az esetben is megtagadták, ha a felhasználó nem tudta kikapcsolni az aktív Find My iPhone szolgáltatást. Az Apple az intézkedéstől azt reméli, hogy sikerülhet valamennyire csökkenteni a készüléklopások számát.

A vállalat hosszú évekig látványosan küzdött a nem hivatalos és házilag elvégzett javítások ellen is, pár hónapja azonban némileg engedett a nyomásnak: januártól bizonyos feltételek mellett házilag is javítható az iPhone 12 és iPhone 13, első körben csak az Egyesült Államokban, később több országgal és készülékkel bővül a kör.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.