:

Szerző: Koi Tamás

2022. január 17. 12:02

Újabb magyar startup kelt el milliárdokért

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű, a big data szolgáltatásokat nyújtó és adatfeldolgozással foglalkozó Starschema felvásárlásáról.

Újabb, jelentős összegű exittel kezdődik az év a magyar startup-szcénában: a felek bejelentették, hogy az indiai HCL Technologies felvásárolja a 2006-ban alapított Starschema-t. Az ügylet értéke 42 millió dollár, azaz átszámítva körülbelül 13 milliárd forint.

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x)

Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x) Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

A Starschema az adatelemzés területén fejleszt saját technológiai megoldásokat és nyújt tanácsadási, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a világ legnagyobb vállalatai számára főleg az Egyesült Államokban és Európában.

Az akvizíció az érintettek által kiadott közlemény szerint egyesíti a budapesti cég adatelemzésben szerzett szakértelmét és tapasztalatát a HCL jelenlétével az adatvezérelt transzformáción áteső ágazatokban. Emellett a tranzakciónak köszönhetően a HCL továbbfejleszti adatfeldolgozási képességeit és kapacitásait, ami eddig is szerves részét képezte a vállalat jövőbe mutató szolgáltatásainak.

A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le.

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról