Szerző: Koi Tamás

2022. január 17. 12:02

Újabb magyar startup kelt el milliárdokért

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű, a big data szolgáltatásokat nyújtó és adatfeldolgozással foglalkozó Starschema felvásárlásáról.

Újabb, jelentős összegű exittel kezdődik az év a magyar startup-szcénában: a felek bejelentették, hogy az indiai HCL Technologies felvásárolja a 2006-ban alapított Starschema-t. Az ügylet értéke 42 millió dollár, azaz átszámítva körülbelül 13 milliárd forint.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Starschema az adatelemzés területén fejleszt saját technológiai megoldásokat és nyújt tanácsadási, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a világ legnagyobb vállalatai számára főleg az Egyesült Államokban és Európában.

Az akvizíció az érintettek által kiadott közlemény szerint egyesíti a budapesti cég adatelemzésben szerzett szakértelmét és tapasztalatát a HCL jelenlétével az adatvezérelt transzformáción áteső ágazatokban. Emellett a tranzakciónak köszönhetően a HCL továbbfejleszti adatfeldolgozási képességeit és kapacitásait, ami eddig is szerves részét képezte a vállalat jövőbe mutató szolgáltatásainak.

A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.