Szerző: Koi Tamás

2022. január 5. 12:10

Csúcsvezetők fizetésén emelt a bérfejlesztéstől elzárkózó Alphabet

A Google, illetve anyacége, az Alphabet tavaly év végén világossá tette, hogy az egekbe szökő amerikai infláció miatt nem nyújt automatikusan bérfejlesztést dolgozóinak, dacára annak, hogy a cég pénzügyileg rendkívül sikeresnek számít ebben az időszakban. Egyes topmenedszerekkel most mégis kivételt tesz a vállalat.

December elején alighanem alaposan lehűtötte a hálaadás alkalmával sütött pulykát éppen csak elfogyasztó, de már a karácsonyi ünnepekre készülő Google-alkalmazottak kedélyét a hír, miszerint munkaadójuk szerint teljes mértékben rendben van az, hogy fizetésük az egekbe szökő amerikai inflációnak köszönhetően lényegesen kevesebbet ér, mint egy évvel korábban.

google_bike
egy google-alkalmazott hajt kerékpárral munkába (fotó: getty images)

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe? Összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni a május 18-án induló az online tanfolyamon.

A cégvezetés akkor elmondta, inkább a teljesítményalapú bérezésben hisznek, ez ugyanakkor a jelek szerint csak részben vonatkozik a topmenedzsmentre. Legalábbis az Amerikai Tőzsdefelügyelet részére benyújtott friss dokumentumokból az derül ki, hogy az idei évben négy Google felsővezető javadalmazása is jelentős mértékben, egységesen nagyjából a másfélszeresére, azaz egymillió dollárra nő.

A fizetésemelésben részesülő alelnökök közt ott van Ruth Porat pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Prabhakar Raghavan, a Google keresőüzletágának vezetője, Philipp Schindler üzletfejlesztési igazgató és Kent Walker jogi igazgató. Ők négyen az idei évben egy személyenként legfeljebb kétmillió dollárt elérő bónuszprogramra is jogosultak, emellett több millió dollárnyi részvényopcióval is gazdagodhatnak az év során.

Május 17-én, kedden "Bevezetés az Ansible alapú automatizációba" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

:
a címlapról

Hirdetés

Miért érdemes belevágnod az első hazai FinOps képzésbe?

2022. május 16. 06:16

Május 18-án, szerdán "FinOps, avagy a felhős költségoptimalizálás alapjai" címmel online képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.