:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 3. 11:34

Ezek 2021 legtöbbet használt emotikonjai

Az örömkönnyes emoji 2021 legtöbbet használt emojija - derül ki a Unicode konzorcium statisztikájából.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kétségkívül vidám hangulatjel az összes használt ikon 5 százalékát tette ki. A szeretetet vagy szerelmet kifejező szív futott be a második helyre. A top 10-be belefér még a ROTFL ("fetrengek a földön a röhögéstől"), a felfelé mutató hüvelykujj, illetve a "hangosan síró arc", ebben a népszerűségi sorrendben. Az Unicode konzorcium a kutatás során további érdekes részleteket is talált, így többek között azt, hogy a 100 legnépszerűbb emoji a teljes használat közel 82 százalékát teszi ki. Ez annak fényében érdekes adat, hogy összesen mintegy 3663 egyedi hangulatjel tartalmaz a készlet.

emojis

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 08:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.