Szerző: Koi Tamás

2021. november 16. 12:24

Orbánnál járt a DT-vezér, jól be is szólt a Netflixnek

Viszonylag ritkán jár a Deutsche Telekom vezérigazgatója Magyarországon, ám akkor szinte mindig zajlik valamilyen háttéregyeztetés a miniszterelnökkel.

Kedden Magyarországra érkezett a Deutsche Telekom első embere, Timotheus Höttges, aki ezúttal is ellátogatott Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy megvitassák "Magyarország digitális fejlesztésének kihívásait" - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

orban_hottges_2
fotó: MTI

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A találkozón többek közt elhangzott, hogy Magyarország jövője kapcsán kulcsfontosságú, hogy az ország mennyire tud élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel - mint az az Európai Bizottság által éppen múlt hét végén közzétett országjelentésből kiderül, ez a legkevésbé sem a Deutsche Telekomon, illetve annak hazai leányvállalatán, a Magyar Telekomon (és persze a többi távközlési infrastruktúra-üzemeltetőn) múlik majd, ezzel együtt a kormány továbbra is stratégiai partnereként nevezte meg a Telekomot.

Höttges, illetve a Tekekom menedzsmentje a színfalak mögött évek óta próbája kilobbizni, hogy a távközlési szektort sújtó különadók összegét mérsékeljék vagy kompenzálják, erre mostani látogatása során is tett utalást, egyben odacsördítve az olyan, a távközlési hálózatokat "gátlástalanul" használó globális tartalomszolgáltatóknak, mint például a Netflix:

Az „adat iránt éhség” a lezárások után is töretlenül növekszik, amiben nem kis szerepet játszanak olyan globális tartalomszolgáltatók, melyek a hálózatfejlesztéshez nem járulnak hozzá, miközben a távközlési vállalatok nemcsak a fejlesztések költségeit, hanem annak adóterheit is fizetik. 

-szögezte le Höttges, aki a befektetéseket ösztönző adópolitika szükségességét is kiemelte a miniszterelnökkel való találkozása során.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról