:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 25. 12:51

Megoldódott a Windows 11 és az AMD Ryzen problémája

Néhány hét alatt javította az Microsoft és az AMD a Ryzen processzorok gyorsítótáras lassulását.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A probléma orvosolásához két javítást kell telepíteni. A KB5006746 csomagot a Microsoft, a 3.10.08.506 verziószámú chipset drivert pedig az AMD publikálta, melyek együttesének telepítse után az elvárható szintre áll vissza a Ryzenek harmadszintű gyorsítótárának sebessége. A probléma miatt a gyári érték több, mint háromszorosa volt az L3 késleltetése Windows 11 alatt. A magyar fejlesztésű AIDA64 készítőinek mérése szerint ráadásul ezzel párhuzamosan a sávszélesség a töredékére csökkent: olvasásnál nagyjából ötödére, írásnál közel tizenkettedére zuhant az érték, amely bizonyos alkalmazások futtatását lassította.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 02:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.