:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 18. 14:09

Egy érintéssel indul a Spotify az IKEA bányászlámpáján

Az IKEA különféle, bútornak, illetve lakberendezési tárgyaknak álcázott okoseszközeinek köre hamarosan újabb taggal gyarapodik: jöhet a zord időjárási körülmények közt is helytálló Vappeby.

Hamarosan új Bluetooth-hangszóró kerülhet forgalomba a svéd IKEA lánc égisze alatt, mely több szempontból különbözik majd a vállalat eddigi szórakoztatóelektronikai megoldásaitól. Az amerikai hírközlésfelügyelettől kiszivárgott információk alapján az új Vappeby inkább kültéri használatra termett, ráadásul van egy, a szegmensben egyedülálló képessége is.

ikea-vappeby-1

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A leginkább bányászlámpához hasonlító eszköz egyébként valóban lámpa, pontosabban inkább hangulatfény, de szokás szerint ez csak az egyik funkciója az IKEA újdonságának. A Vappeby a kiszivárgott információk szerint kifejezetten ellenáll a zord időjárási körülményeknek, legalábbis az IP65-ös szintű megfelelőségnek alighanem azok fognak örülni, akik kültéren használnak egy ilyen eszközt.

A hangszóró igazi kuriózuma ugyanakkor a "Spotify Tap", mely a nevéhez hűen elindítja a Spotify zenelejátszást arról a pontról, ahol a hallgató korábban abbahagyta, a gomb másodszori érintésére az applikáció a hallgató zenei ízlésének megfelelő másik zeneszámot kezd játszani. 

Az új modell a kiszivárgott információk szerint USB-C csatolón keresztül tölthető majd, egy töltéssel pedig 13 óra zenehallgatást ígér 50%-os hangerő mellett.

Via The Verge.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 13:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.