:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 12. 11:44

Drágán mérik az első DDR5-ös modulokat

Magas felárral jelentek meg az első DDR5-ös memóriacsomagok.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Intel közelgő "Alder Lake" processzoraira készülve kerültek fel az első DDR5-ös kitek az amerikai webshopokba. A Geil 32 gigabájtos csomagja nettó 350 dollárba kerül, amely bő háromszorosa a hasonló összkapacitású DDR4-es kitek árának. A magas ár alapvetően nem meglepő, az újabb szabványok bevezetésénél kifejezetten drágák szoktak lenni az első termékek. Az árak a kínálat bővülésével, illetve a gyártási volumen növekedésével borítékolhatóan mérséklődnek majd. Egy júniusi prognózis szerint az idei év utolsó negyedévében piacra kerülő memória két év alatt előzheti meg a DDR4-et, öt év múlva, vagyis 2026-ban pedig már a piac 90 százaléka használhatja a lényegesen nagyobb sávszélességre képes DDR5-öt.

ddr5

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 15:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.