Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 12. 11:44

Drágán mérik az első DDR5-ös modulokat

Magas felárral jelentek meg az első DDR5-ös memóriacsomagok.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Intel közelgő "Alder Lake" processzoraira készülve kerültek fel az első DDR5-ös kitek az amerikai webshopokba. A Geil 32 gigabájtos csomagja nettó 350 dollárba kerül, amely bő háromszorosa a hasonló összkapacitású DDR4-es kitek árának. A magas ár alapvetően nem meglepő, az újabb szabványok bevezetésénél kifejezetten drágák szoktak lenni az első termékek. Az árak a kínálat bővülésével, illetve a gyártási volumen növekedésével borítékolhatóan mérséklődnek majd. Egy júniusi prognózis szerint az idei év utolsó negyedévében piacra kerülő memória két év alatt előzheti meg a DDR4-et, öt év múlva, vagyis 2026-ban pedig már a piac 90 százaléka használhatja a lényegesen nagyobb sávszélességre képes DDR5-öt.

ddr5

 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.