Szerző: Asztalos Olivér

2021. szeptember 29. 11:53

Rendhagyó képaránnyal jöhetnek az új MacBook Prók

Friss pletykák szerint az Apple visszalép egyet a kijelzők szélesítésében: az ősszel érkező új MacBook Prók 14:9-es képarányt kaphatnak.

A MacRumors híre szerint a macOS Monterey beta 7-ben két új, szokatlan arányú felbontás bukkant fel. A 3024x1964 a közelgő 14 hüvelykes, a 3456x2234 pedig a 16 hüvelykes MacBook Prók natív értéke lehet. Mindkét esetben a szokásostól eltérő, 14:9-es képarányról van szó, amit számítógépeknél mindeddig nem alkalmaztak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A 14:9-es (1.56:1) arány átmenetnek tekinthető az egykoron rendkívül népszerű 4:3 (1.3:1), valamint az újabban alkalmazott 16:9 (1.77:1) között. Érdekesség, hogy bizonyos országokban korábban készítettek 14:9-es képarányú televízió-műsorokat, sőt, egyes csatornák ilyen formátumban sugározták műsoraikat. Az Apple-t azonban vélhetően nem ez motiválta: a 14:9-es kijelzők jobb felhasználói élményt biztosíthatnak bizonyos, vertikális scrollozást sűrűn kívánó munkafolyamatoknál (pl. kódolásnál).

14_9

Érdekesség, hogy a 4:3 mára a legtöbb piacról teljesen kikopott. A képarányt szélesebb körben alkalmazó termékeket épp az Apple kínálja az iPadek formájában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról