Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 28. 10:48

Belépett a milliárdosok klubjába a TikTok

Elérte az egymilliárdos álomhatárt a TikTok havi aktív felhasználói bázisa. A platform óriási közkedveltségét jól jelzi, hogy a szolgáltatás jelenlegi formájában alig több mint hároméves.

Brutális növekedési görbét mutathat fel a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok, melynek globális felhasználói bázisa (havi aktív felhasználók) a héten elérte az egymilliárdos álomhatárt. A szolgáltatás bővülési üteméről sokat elárul, hogy a TikTok a jelenlegi formájában csak a Musical.ly -vel történt összeolvadást követően érhető el - ez pedig alig több mint három éve történt.

tiktok_farmer

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A teljesítmény abban a kontextusban is megsüvegelendő, hogy a hasonló demográfiai csoportok által közkedvelt, a Facebook tulajdonában lévő Instagramnak csaknem nyolc évre volt szüksége ahhoz, hogy aktív felhasználóinak száma átlépje a bűvös egymilliárdos határt, igaz, az Instagram-éra kezdetén az okostelefon-felhasználók globális tábora is lényegesen kisebb volt.

A TikToknak ráadásul komoly ellenszélben kellett vitorláznia tavaly, amikor a Trump-adminisztráció az Egyesült Államokból való kitiltással fenyegette meg a szolgáltatót, hacsak nem kerül az amerikai divízió amerikai tulajdonoshoz. Végül ebből kénytelen volt visszatáncolni az USA, Trump konkrét intézkedéseit utódja, Joe Biden idén nyáron visszavonta, és felkérte a kereskedelmi minisztériumot, hogy vizsgálja meg, valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e a TikTok az Egyesült Államokra.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 22. 17:20

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.