:

Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 28. 10:48

Belépett a milliárdosok klubjába a TikTok

Elérte az egymilliárdos álomhatárt a TikTok havi aktív felhasználói bázisa. A platform óriási közkedveltségét jól jelzi, hogy a szolgáltatás jelenlegi formájában alig több mint hároméves.

Brutális növekedési görbét mutathat fel a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok, melynek globális felhasználói bázisa (havi aktív felhasználók) a héten elérte az egymilliárdos álomhatárt. A szolgáltatás bővülési üteméről sokat elárul, hogy a TikTok a jelenlegi formájában csak a Musical.ly -vel történt összeolvadást követően érhető el - ez pedig alig több mint három éve történt.

tiktok_farmer

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A teljesítmény abban a kontextusban is megsüvegelendő, hogy a hasonló demográfiai csoportok által közkedvelt, a Facebook tulajdonában lévő Instagramnak csaknem nyolc évre volt szüksége ahhoz, hogy aktív felhasználóinak száma átlépje a bűvös egymilliárdos határt, igaz, az Instagram-éra kezdetén az okostelefon-felhasználók globális tábora is lényegesen kisebb volt.

A TikToknak ráadásul komoly ellenszélben kellett vitorláznia tavaly, amikor a Trump-adminisztráció az Egyesült Államokból való kitiltással fenyegette meg a szolgáltatót, hacsak nem kerül az amerikai divízió amerikai tulajdonoshoz. Végül ebből kénytelen volt visszatáncolni az USA, Trump konkrét intézkedéseit utódja, Joe Biden idén nyáron visszavonta, és felkérte a kereskedelmi minisztériumot, hogy vizsgálja meg, valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e a TikTok az Egyesült Államokra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 12:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.