:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 30. 12:39

Frissítve: Sokba kerülhet az OTP kiadásfigyelője

Kiadásfigyelővel bővítette közelmúltban bevezetett internet- és mobilbankját az OTP. Utóbbi új felületek használata listaáron havi 500 forintba kerül, amely összeget szeptember végéig még elengedi a bank.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A hosszú évekig fejlesztett, majd pedig az év elején elején élesített új szolgáltatásait folyamatosan bővíti és finomhangolja az OTP. Ennek keretében érkezett meg most a költéselemzés, amellyel az ügyfelek könnyebben nyomon követik kiadásaikat. A bank közleménye szerint az új funkció a kiadásokat látványos diagramon jeleníti meg, ráadásul úgy, hogy ez összevethető az elmúlt három hónap átlagos havi költésével. Emellett az is nyomon követhető, hogy az aktuális havi költés hol tart az átlagoshoz képest.

Kuhárszki András, az OTP Bank digitális fejlesztésekért felelős területének vezetője elmondta: az alkalmazás automatikusan bekategorizálja a költéseket, és különböző szempontok szerint – például számlák, rezsi, bevásárlás, közlekedés – a megfelelő költési kategóriába sorolja azokat, így elég csak ránézni a diagramra, hogy látható legyen, hogyan állnak a kiadások az adott hónapban.

Bár a funkció bizonyos esetekben valóban hasznos lehet, az új internet- és mobilbankjának használatáért 500 forintos havidíjat állapított meg az OTP, amit viszont jelen állás szerint még bő egy hónapig, vagyis szeptember végéig nem von le ügyfeleitől. Azt egyelőre nem tudni, hogy a bank ezt követően meghosszabbítja-e az "akciót", vagy egyszerűen elkezdi beterhelni a viszonylag magas havidíjat.

FRISSÍTÉS:

A fenti rövidhírrel kapcsolatban az OTP Bank a következő észrevételeket küldte:

"... nem önmagában ennek a hasznos funkciónak van költsége, hanem az OTP Bank lakossági ügyfelei számára elérhető, a jelenlegi OTPdirekt szerződést fokozatosan felváltó új Digitális Szolgáltatási Szerződésének van havidíja (499 Ft, de akciósan a bank elengedi a díját), amely szolgáltatás számos új funkciót is tartalmaz jelenleg és folyamatosan bővül is. Ezt a havidíjat azonban jelenleg sem, illetve várhatóan mindaddig nem számítja fel a jövőben sem a bank, amíg nem történik meg az OTPdirekt szerződések teljes körű kivezetése.

Fontos, hogy az OTPdirekt szolgáltatási szerződés keretében igénybe vett internet- és mobilbanki szolgáltatások és az új Digitális Szolgáltatási Szerződés keretében igénybe vehető új szolgáltatok esetén is, számlacsomagtól függően, valamint választható opcióként is elérhető lesz a díjmentes verzió, amelyről az ügyfeleket tájékoztatni fogja a bank, így az alkalmazást a jövőben a jelenleg érvényes díjelengedést követően is lesz lehetőség 0 ft-os havidíjért használni."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.