Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 24. 13:06

Dobja a Mi brandet a Xiaomi

Egységesíti márkaarculatát, illetve márkastrukturáját a világ egyik legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártója, a Xiaomi. A cég ennek keretében száműzi a több mint egy évtizede létrehozott Mi brandet.

Az idei harmadik negyedévtől kezdődően egyszerűsíti márkastruktúráját a kínai Xiaomi, mely mostanra az okostelefon-piac vezető gyártójává lépett elő több régióban. A változások részeként fokozatosan megszűnik a "Mi" márkajelzés a különféle termékek esetében, a cég ezt követően kizárólag a Xiaomi és a Redmi brandeket használja majd.

xiaomi_store_2

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A gyártó által kiadott közlemény szerint a Xiaomi márkanévvel ellátott termékek továbbra is elsősorban a prémium szegmensbe kerülnek, míg a Redmi megmarad a kedvezőbb árú termékeket kínáló, kifejezetten fiatalosnak megálmodott márkának. A márkastratégia-váltás nem csak az okostelefonokra, hanem a teljes ökoszisztémára kiterjed majd, így idővel a cég legkülönfélébb IoT-megoldásait is ez alapján strukturálják majd.

A "Mi" márkanév egyébként a Xiaomi első okostelefon-piaci próbálkozásával, az Androidra épülő MIUI rendszer tizenegy évvel ezelőtti megjelenésével tűnt fel, a cég első okostelefonja, a Mi 1-es ezt követően egy évvel, 2011 végén debütált.

Az első Redmi készülék (Redmi 1) 2013-ban került piacra, a márkát pedig 2019-ben kezdték el határozottabban elszeparálni az anyacég által használt Xiaomi brandtől.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 01:06

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.