Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 17. 13:52

Kiszivárgott az AMD AM5-ös foglaltának felépítése

A frissen napvilágot látott adatok szerint a foglalat és tokozás komplett cseréje ellenére a Socket AM5 kompatibilis marad az AM4-re tervezett processzorhűtőkkel.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A látszólag hiteles diák alapján az AMD a foglalat típusának cseréje ellenére marad az AM4-gyel bevezetett lefogatási pontok mellett. Mindez röviden annyit tesz, hogy az AM5-ös foglalatra bármilyen változtatás nélkül felszerelhetőek lesznek a már évek óta piacon lévő különféle processzorhűtők. A rajz továbbá megerősíti, hogy a jövőre érkező AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltöznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák szerint az AM5 foglalatba 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely mintegy 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A több érintkező egyik lehetséges oka a maximális TDP kitolása lehet, az AM5 ugyanis már 170 wattig bezárólag támogatja a különféle processzorokat.

am5_schem

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.