Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 17. 13:52

Kiszivárgott az AMD AM5-ös foglaltának felépítése

A frissen napvilágot látott adatok szerint a foglalat és tokozás komplett cseréje ellenére a Socket AM5 kompatibilis marad az AM4-re tervezett processzorhűtőkkel.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A látszólag hiteles diák alapján az AMD a foglalat típusának cseréje ellenére marad az AM4-gyel bevezetett lefogatási pontok mellett. Mindez röviden annyit tesz, hogy az AM5-ös foglalatra bármilyen változtatás nélkül felszerelhetőek lesznek a már évek óta piacon lévő különféle processzorhűtők. A rajz továbbá megerősíti, hogy a jövőre érkező AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltöznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák szerint az AM5 foglalatba 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely mintegy 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A több érintkező egyik lehetséges oka a maximális TDP kitolása lehet, az AM5 ugyanis már 170 wattig bezárólag támogatja a különféle processzorokat.

am5_schem

 

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 18. 00:48

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.