:

Szerző: Koi Tamás

2021. június 28. 12:52

Jobb későn mint soha: megjött a videokonferencia-funkció a Telegramba

Csak jelentős késéssel tudta elindítani csoportos videohívás-funkcióját, azaz a videokonferencia-kiegészítőt a Telegram.

Több mint egy évvel a bejelentést követően múlt hétvégén végül elérhetővé vált a Telegram chatplatform és kollaborációs alkalmazás keretein belül a csoportos videohívás-funkció, azaz a rendszer mostantól videokonferenciák lebonyolítására is alkalmassá vált.

telegram-group-video-call-screenshot

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A platform fejlesztői régóta adósak voltak az új funkció bevezetésével, a cég még a pandémia kezdeti szakaszában, tavaly áprilisban tett ígéretet rá először, hogy még 2020-ban jön a csoportos videohívás az appba, végül azonban a határidőket nem tudták tartani a Telegramnál.

A most bevezetett csoportos videohívás ráadásul egyelőre meglehetősen fapadosnak is tűnik a piacvezető platformokhoz (Zoom, Teams) képest, így például maximum 30 résztvevős meetingeket támogat, ám az ígéretek szerint ez a korlát idővel bővülni fog.

A Telegram egyébként a sima videohívás-funkció bevezetését sem kapkodta el: csak tavaly augusztusban egészült ki a platform ezzel a képességgel.

a címlapról