Szerző: Koi Tamás

2021. június 21. 12:57

Elérhető a Linux Mint 20.2 bétája

A Linux Mint fejlesztő csapata bejelentette a Linux Mint 20.2 BÉTA kiadását, amely a Uma nevet kapta.

Megjelent az egyik legnépszerűbb linux-disztribúció, a Linux Mint 20.2-es verziójának új, stabil bétája. A 20.2-es kiadás is az Ubuntu új – 2020. áprilisban megjelent – 20.04-es hosszan támogatott (LTS) verziójára alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően ez a verzió végleges kiadása majd 2025-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt évek keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A most megjelent stabil kiadás teljesen lefordított magyar nyelvű felületet kínál. Ez a kiadás tartalmazza a nemrég megjelent Cinnamon asztali környezet 5.0-s verzióját, a MATE asztali környezet 2020. február 10-én megjelent 1.24 verzióját, és az XFCE asztali környezet 2020. december 22-én megjelent 4.16 jelölésű verzióját, illetve sok más újdonságot is.

A fejlesztők ezzel egy időben a LMDE 4 „Debbie” tárolóba is feltöltötték a legújabb kiadásnak megfelelő csomagokat, valamint az XApps alkalmazások legújabb verzióját. Ez a kiadás elsősorban a meglévő szoftver-környezet további finomítását hozza el, hogy a felhasználók még kényelmesebben használhassák a Linux Mint rendszert.

A disztribúció új kiadásának letöltési linkjei az alábbi oldalon érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.