Szerző: Koi Tamás

2021. május 14. 11:20

Széchenyi és Kármán Tódor a Telekom új reklámarcai

Gépi mélytanuláson alapuló first motion order technológiával hozta mozgásba a magyar múlt ikonikus alakjainak képmásait a Telekom egy reklámkampány erejéig.

Amikor a MyHeritage-féle Deep Nostalgia híre végigsöpört az interneten, már sejteni lehetett, hogy csak idő kérdése, és valamelyik hazai (nagy)vállalat is épít valami kampányt vagy imázsfilmet a manapság egyre népszerűbb deepfake (hosszabb nevén "gépi mélytanuláson alapuló first motion order technológia") megoldásokra.

Pontosan ez történt, a Telekom új kampányfilmjében formabontó módon a "nemzeti nagyjai" szólalnak meg, méghozzá szöveghűen, persze gondosan úgy dramaturgizálva, hogy minden szavuk megálljon a mai környezetben is.

01:22
 

Lépj előre digitálisan!

Még több videó

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Telekom szerint ezzel az eredeti üzenet "hatékonyabban jut el a címzettekhez", mely a kampányvideó alapján egyértelműen a fiatalabb generáció lehet.

Ezek után tényleg semmi nem ment meg minket attól, hogy Görgei Artúr személyes élménybeszámolót tartson a kápolnai csatáról, vagy Teller Ede órát adjon a BME-n a Pöschl-Teller potenciálfüggvényről.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:40

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.