Szerző: Koi Tamás

2021. május 14. 11:20

Széchenyi és Kármán Tódor a Telekom új reklámarcai

Gépi mélytanuláson alapuló first motion order technológiával hozta mozgásba a magyar múlt ikonikus alakjainak képmásait a Telekom egy reklámkampány erejéig.

Amikor a MyHeritage-féle Deep Nostalgia híre végigsöpört az interneten, már sejteni lehetett, hogy csak idő kérdése, és valamelyik hazai (nagy)vállalat is épít valami kampányt vagy imázsfilmet a manapság egyre népszerűbb deepfake (hosszabb nevén "gépi mélytanuláson alapuló first motion order technológia") megoldásokra.

Pontosan ez történt, a Telekom új kampányfilmjében formabontó módon a "nemzeti nagyjai" szólalnak meg, méghozzá szöveghűen, persze gondosan úgy dramaturgizálva, hogy minden szavuk megálljon a mai környezetben is.

01:22
 

Lépj előre digitálisan!

Még több videó

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Telekom szerint ezzel az eredeti üzenet "hatékonyabban jut el a címzettekhez", mely a kampányvideó alapján egyértelműen a fiatalabb generáció lehet.

Ezek után tényleg semmi nem ment meg minket attól, hogy Görgei Artúr személyes élménybeszámolót tartson a kápolnai csatáról, vagy Teller Ede órát adjon a BME-n a Pöschl-Teller potenciálfüggvényről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról