Szerző: Koi Tamás

2021. április 14. 11:33

Bázisállomások nőhetnek a világ második legnagyobb Jézus-szobrának koronáján

Talán kevéssé köztudott, de az egyházak és a vezeték nélküli távközlés különösen közel állnak egymáshoz, így a magaslati adottságok miatt számtalan templomtoronyban helyeznek el különféle antennákat, bázisállomásokat. De ha úgy adódik, egyéb, kreatív módjai is lehetnek az eszközök elhelyezésének.

Bár a világ talán legismertebb, Jézust ábrázoló szoboralkotása Rio De Janeiroban áll, a Megváltó Krisztus szobra 30 méteres magasságával korántsem számít a legnagyobbnak a világon. Aki egy ennél magasabb (igaz, mindössze 3 méterrel) szoborhoz szeretne elzarándokolni, elég a lengyelországi Świebodzin városkáig utaznia, ahol lényegében a semmi közepén 2010-ben felépült a világ azóta is második legmagasabb Jézus-szobraként ismert Pomnik Chrystusa Król, vagyis a Krisztus Király szobor.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az üvegszál-merevítéssel készült beton alkotás a korona nélkül 33 méter magas, ezzel szimbolizálva Jézus feltételezett korát halálakor. A masszív szobornak csak a feje 15 tonna, a teljes szerkezet pedig 440 tonnát nyom, felépítését pedig helyi és nemzetközi adományokból finanszírozták, bár sem a lengyel Római Katolikus Egyházközösség, sem a kormányzat nem rajongott eleinte az ötletért.

Ha már szóba került a finanszírozás, a helyi egyházközösség vezetője egy az egyházon belül meglehetősen széles körben elterjedt - noha ez esetben kétségtelenül kissé formabontó - hasznosítási módját találta meg az építménynek, melynek koronáját most bázisállomások és antennák számára adják bérbe.

Az egyházi ingatlanoknál ez egyébként bevett szokás, a templomtornyok - és ezek szerint a Jézus-szobrok - a legjobb magaslati pontnak számítanak főleg a vidéki régiókban, ahol a harang mellett szinte állandó vendégeknek számítanak az antennák.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

8

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 02:28

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.