Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 6. 11:16

Egy kupac vadiúj Nvidia bányászkártya akadt fenn a vámon

Az elmúlt hónapokban rendkívül keresettek lettek a bányászásra alkalmas videokártyák, a feketepiac nagy örömére.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A nem először tapasztalható jelenség elsősorban az hirtelen megugrott árazásban, illetve az ennek megágyazó, kereslet-kínálat egyensúlyvesztésben mutatkozott meg. Egyszóval a termékek kvázi folyamatosan hiánycikknek tekinthetőek, így nem csoda, hogy feketepiac is azonnal rácuppant a tetemes profittal továbbadható kártyákra. A buliba persze már a csempészek is beszálltak, akik legutóbb Hong Kongba próbáltak meg mintegy 300 darab Nvidia CMP 30HX kártyát fű alatt behajóztatni. Szerencsétlenségükre az éber hatóságok kiszúrták a gyanúsan navigáló halászhajót, amit később egy akciófilmbe illő üldözéses jelent során végül sikerült lekapcsolni. A hajó gyomrából később nagyjából negyed millió dollár értékben kerültek elő bányászkártyák, amelyeket nem kizárt, hogy még a csomagolás előtt lovasítottak meg valamelyik összeszerelő üzemből.

nvmin

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 10:19

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.