:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 23. 09:23

Veszteségmentes kódolással újít a Spotify

A Spotify több mint tízéves fennállása óta a hangzásvilág javítására túl sok energiát nem pazarolt, ennek azonban rövidesen vége, jön ugyanis a "CD-minőségű" hangzást ígérő Spotify HiFi.

A Spotify tegnap két fontos dolgot is bejelentett egyszerre. Egyrészt a világ legnagyobb online zenestreaming szolgáltatása napokon belül 85 új piacon válik elérhetővé, ezzel a potenciális hallgatók száma átlépheti a bűvös egymilliárdos határt. Másrészt a cég egyes piacokon a hangminőség javítása érdekében új szolgáltatást vezet be, ez lesz a Spotify HiFi.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Spotify HiFi-ről egyelőre meglehetősen kevés konkrét műszaki részlet áll rendelkezésre, így a cég csak annyit árul el egyelőre a szolgáltatásról, hogy az "CD-minőségű" hangzást nyújt majd, illetve csak a Premium előfizetői csomaggal jár majd, és nem is minden régióban/országban.

A Spotify eddig egyébként legfeljebb 320 kbps-os bitrátájú, veszteséges tömörítést kínált, a Spotify HiFi-vel pedig vélhetően az volt a cél, hogy minőségi szinten beérje riválisait, így a Deezert vagy a Tidalt, melyek szintén kínálnak valamilyen HiFi csomagot, igaz meglehetősen borsos áron, és eléggé szelektált tartalommal.

A Spotify HiFi valamikor az év hátralévő részében, pontosan meg nem határozott időpontban jelenik meg a kijelölt piacokon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.