Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 17. 13:55

Adaptív engedélykérésekkel bővül az Edge

Csak ott dobja majd fel a böngésző az értesítési engedélykéréseket, ahol azoknak a felhasználók érdeklődése alapján értelmét látja.

Adaptív értesítési engedélykérésekkel bővül a Microsoft Edge 88-as kiadása: a böngésző hamarosan nem dob majd fel az értesítésekre vonatkozó engedélykérő ablakot, ha azt egy adott oldalon a látogatók jellemzően elutasítják. Az Edge-ben a cég a "csendes" engedélykéréseket már korábban bevezette, azaz a sokszor bosszantó felugró ablakokat egy az URL sáv szélén feltűnő csengettyű ikonnal helyettesíti. Utóbbi funkciót a böngészőben a Microsoft egy ideje alapértelmezetten bekapcsolja, noha a felhasználók visszajelzései alapján sokak számára nem egyértelmű, hogy az apró ikonra kell kattintaniuk, ha egy-egy weblapon mégis be akarják kapcsolni az értesítéseket.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A vállalat reményei szerint az adaptív engedélykérések arany középutat jelenthetnek: a cég az egyes weboldalaknál folyamatosan méri, hogy a felhasználók milyen arányban bólintanak rá az értesítésekre, és ahol az érdeklődés alapján relevánsnak találja a kérést, ott feldobja az eddig elrejtett ablakot, ahol viszont a látogatók jellemzően nem kérnek értesítéseket, elrejti azt. A funkció az Edge 88-ban debütál - de persze igény szerint továbbra is választható a csendes engedélykérések használata.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.