Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 17. 13:55

Adaptív engedélykérésekkel bővül az Edge

Csak ott dobja majd fel a böngésző az értesítési engedélykéréseket, ahol azoknak a felhasználók érdeklődése alapján értelmét látja.

Adaptív értesítési engedélykérésekkel bővül a Microsoft Edge 88-as kiadása: a böngésző hamarosan nem dob majd fel az értesítésekre vonatkozó engedélykérő ablakot, ha azt egy adott oldalon a látogatók jellemzően elutasítják. Az Edge-ben a cég a "csendes" engedélykéréseket már korábban bevezette, azaz a sokszor bosszantó felugró ablakokat egy az URL sáv szélén feltűnő csengettyű ikonnal helyettesíti. Utóbbi funkciót a böngészőben a Microsoft egy ideje alapértelmezetten bekapcsolja, noha a felhasználók visszajelzései alapján sokak számára nem egyértelmű, hogy az apró ikonra kell kattintaniuk, ha egy-egy weblapon mégis be akarják kapcsolni az értesítéseket.

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x)

A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x) A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

A vállalat reményei szerint az adaptív engedélykérések arany középutat jelenthetnek: a cég az egyes weboldalaknál folyamatosan méri, hogy a felhasználók milyen arányban bólintanak rá az értesítésekre, és ahol az érdeklődés alapján relevánsnak találja a kérést, ott feldobja az eddig elrejtett ablakot, ahol viszont a látogatók jellemzően nem kérnek értesítéseket, elrejti azt. A funkció az Edge 88-ban debütál - de persze igény szerint továbbra is választható a csendes engedélykérések használata.

a címlapról