Szerző: Koi Tamás

2021. február 12. 14:26

Egy nap alatt berobbant a tőzsdén a nőknek szóló társkereső

Egyetlen nap alatt jelentősen megnőtt az online randiplatformokat üzemeltető Bumble érétke, ezzel az egyik leggazdagabb női cégtulajdonossá változtatva a mindössze 31 éves Whitney Wolfe Herdet.

Randiappokat üzemeltető céget a jelek szerint valentin-nap tájékán (és pandémiás lezárások idején) különösen jövedelmező üzlet tőzsdére vinni, legalábbis erre utal a Badoot is tulajdonló Bumble példája, melynek papírjai a tegnapi tőzsdei bevezetés napján a 43 dolláros nyitóárfolyam után 76 dolláron zártak - ezzel a cég értékét 8 milliárdról 13 milliárd dollárra emelve.

bumble_ceo
whitney wolfe herd

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Bumble hirtelen szárnyalása minden szempontból sikernek tekinthető a szebbik nem számára is, egyrészt mivel a szolgáltatás évszázados dogmákkal szakítva a női kezdeményezésre épül, másrészt pedig mivel tulajdonosa - talán nem véletlenül - az a ma mindössze 31 éves Whitney Wolfe Herd, aki a Tinder születésénél is bábáskodott, ám szexuális zaklatás miatt otthagyta a rapid társkeresőt.

Wolfe Herd ezt követően találkozott Andrej Andrejev orosz milliárdossal, a Badoo alapítójával, akivel társak lettek és 2014-ben elindították a Bumble-t. A milliárdos végül 2019-ben adta el üzletrészét Wolfe Herdnek, aki azóta egyedül vezeti a vállalatot, melynek appjait illetve platformjait globálisan nagyjából 40 millióan használják rendszeresen, ebből 2,4 millióan fizetnek is a szolgáltatásért.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 05:50

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!