Szerző: Koi Tamás

2021. február 12. 14:26

Egy nap alatt berobbant a tőzsdén a nőknek szóló társkereső

Egyetlen nap alatt jelentősen megnőtt az online randiplatformokat üzemeltető Bumble érétke, ezzel az egyik leggazdagabb női cégtulajdonossá változtatva a mindössze 31 éves Whitney Wolfe Herdet.

Randiappokat üzemeltető céget a jelek szerint valentin-nap tájékán (és pandémiás lezárások idején) különösen jövedelmező üzlet tőzsdére vinni, legalábbis erre utal a Badoot is tulajdonló Bumble példája, melynek papírjai a tegnapi tőzsdei bevezetés napján a 43 dolláros nyitóárfolyam után 76 dolláron zártak - ezzel a cég értékét 8 milliárdról 13 milliárd dollárra emelve.

bumble_ceo
whitney wolfe herd

A Bumble hirtelen szárnyalása minden szempontból sikernek tekinthető a szebbik nem számára is, egyrészt mivel a szolgáltatás évszázados dogmákkal szakítva a női kezdeményezésre épül, másrészt pedig mivel tulajdonosa - talán nem véletlenül - az a ma mindössze 31 éves Whitney Wolfe Herd, aki a Tinder születésénél is bábáskodott, ám szexuális zaklatás miatt otthagyta a rapid társkeresőt.

Wolfe Herd ezt követően találkozott Andrej Andrejev orosz milliárdossal, a Badoo alapítójával, akivel társak lettek és 2014-ben elindították a Bumble-t. A milliárdos végül 2019-ben adta el üzletrészét Wolfe Herdnek, aki azóta egyedül vezeti a vállalatot, melynek appjait illetve platformjait globálisan nagyjából 40 millióan használják rendszeresen, ebből 2,4 millióan fizetnek is a szolgáltatásért.

a címlapról

gépek hálózata

5

Kell az 5G az eSIM-áttöréshez

2021. március 3. 10:42

A fizikai SIM a kisebb szenzoroknál, okoseszközöknél már nem praktikus, és ilyenből egyre több lesz.