Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 10. 12:51

Már az Apple Mapsben is jelezhetik egymásnak a közúti veszélyeket a sofőrök

Az egyelőre fejlesztés alatt álló funkcióval az Apple térképe fontos lemaradást hoz be.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Követi a Waze és a Google Maps példáját az Apple térképe, az alkalmazásban a felhasználóknak hamarosan lehetőségük lesz jelenteni az észlelt közúti eseményeket a közelben ugyancsak Apple Mapsszel navigáló autósok számára. A funkció egyelőre csak az iOS 14.5 béta verziót használók számára érhető el, akik az alkalmazás alján megjelenő "Report" gombra bökve vehetik azt igényebe. A kezdeti időszakban egyelőre úgy tűnik elég korlátozott lesz, hogy milyen eseményekre figyelmeztethetnek az autósok, az Apple Maps ugyanis jelenleg csak három opciót kínál, a baleseteket, egyéb veszélyeket, illetve a kihelyezett traffipaxokat van lehetőség az alkalmazásban jelezni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.