Szerző: Koi Tamás

2021. február 2. 14:09

Március közepén jöhet a Telekom új IPTV-je

Idén márciusban az új előfizetők számára minden jel szerint már csak új generációs, egyelőre tesztelési fázisban lévő large screen tévéelőfizetését értékesíti majd a Magyar Telekom.

Egyre több jel utal arra, hogy a tavasz vízválasztó lesz a Magyar Telekom large screen IPTV-platformjának jövője szempontjából, ekkor - pontosabban március közepén - jelenhet meg ugyanis a kereskedelmi kínálatban a vállalat új generációs tévés platformjának nagy képernyőre optimalizált kimenete, melyet az Ericssonból kivált MediaKind fejleszt.

A vadonatúj, a korábbinál jóval szofisztikáltabb, fejlett perszonalizált ajánlórendszerrel ellátott hibrid lineáris tévés és OTT médiaszolgáltatást lehetővé tevő MediaFirst platform large screen tesztje január elején kezdődött, és eleve legfeljebb három hónapra hirdette meg a Telekom. Ebben a publikus tesztben felhasználók egy szűk körét kereste meg a szolgáltató, mely speciális, teszt díjcsomagot és a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges berendezéseket ajánl ki a kiválasztottaknak.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A platform márciusi rajtjára utal az a szolgáltató weboldalán elhelyezett tájékoztató is, mely szerint március 18-tól a meglévő IPTV-díjcsomagokra már csak azok köthetnek majd szerződést, akik jelenleg is IPTV előfizetők a Telekomnál. Emellett fontos változás ugyanettől az időponttól, hogy az új előfizetők részére megszűnik az úgynevezett "felvétel opció", melynek működése az első generációs platformnál kezdetek óta jelen lévő, a beltéri egységekbe épített merevlemezes fizikai adathordozókra épül.

Az új platformhoz az eddigi információk szerint megújult beltéri egységek is tartoznak majd, melyek képesek lesznek Android TV appok futtatására, valamint a műsorok visszanézhetőségét felhős háttérrendszeren keresztül biztosítják a lokális tárolás helyett.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról