:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 2. 14:09

Március közepén jöhet a Telekom új IPTV-je

Idén márciusban az új előfizetők számára minden jel szerint már csak új generációs, egyelőre tesztelési fázisban lévő large screen tévéelőfizetését értékesíti majd a Magyar Telekom.

Egyre több jel utal arra, hogy a tavasz vízválasztó lesz a Magyar Telekom large screen IPTV-platformjának jövője szempontjából, ekkor - pontosabban március közepén - jelenhet meg ugyanis a kereskedelmi kínálatban a vállalat új generációs tévés platformjának nagy képernyőre optimalizált kimenete, melyet az Ericssonból kivált MediaKind fejleszt.

A vadonatúj, a korábbinál jóval szofisztikáltabb, fejlett perszonalizált ajánlórendszerrel ellátott hibrid lineáris tévés és OTT médiaszolgáltatást lehetővé tevő MediaFirst platform large screen tesztje január elején kezdődött, és eleve legfeljebb három hónapra hirdette meg a Telekom. Ebben a publikus tesztben felhasználók egy szűk körét kereste meg a szolgáltató, mely speciális, teszt díjcsomagot és a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges berendezéseket ajánl ki a kiválasztottaknak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A platform márciusi rajtjára utal az a szolgáltató weboldalán elhelyezett tájékoztató is, mely szerint március 18-tól a meglévő IPTV-díjcsomagokra már csak azok köthetnek majd szerződést, akik jelenleg is IPTV előfizetők a Telekomnál. Emellett fontos változás ugyanettől az időponttól, hogy az új előfizetők részére megszűnik az úgynevezett "felvétel opció", melynek működése az első generációs platformnál kezdetek óta jelen lévő, a beltéri egységekbe épített merevlemezes fizikai adathordozókra épül.

Az új platformhoz az eddigi információk szerint megújult beltéri egységek is tartoznak majd, melyek képesek lesznek Android TV appok futtatására, valamint a műsorok visszanézhetőségét felhős háttérrendszeren keresztül biztosítják a lokális tárolás helyett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 14:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.