Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 2. 13:05

Maszkban is felismeri a felhasználót az iOS 14.5 - ha Apple Watch is van a közelben

A rendszer új bétája a készülékek maszkban történő feloldását igyekszik könnyebbé tenni.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az iPhone-okon a képernyőzár Face ID-s, azaz arcelismeréses feloldása az elmúlt év során számottevően macerásabb feladat lett, a koronavírus-pandémiának, pontosabban az azzal érkezett általános maszkviselésnek hála - az arc jó részét takaró maszkok a Face ID-s azonosítást lényegében ellehetetlenítették. Ezt orvosolná az iOS hamarosan érkező, 14.5-ös frissítése, legalábbis ha az adott felhasználónál az iPhone mellett Apple Watch is található. Az új verzióval a készülékek a közelben lévő Apple okosóra, illetve a felhasználó arcának látható része alapján végzik el a beléptetést, azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy más, Face ID-s jóváhagyást igénylő funkciók, mint például a fizetések, nem vehetők igénybe a módszerrel. Az új funkciót a beállítások között manuálisan kell majd bekapcsolni - az iOS 14.5 fejlesztői bétája már elérhető, hamarosan pedig a nyilvános béta is elrajtol.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.