Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 2. 13:05

Maszkban is felismeri a felhasználót az iOS 14.5 - ha Apple Watch is van a közelben

A rendszer új bétája a készülékek maszkban történő feloldását igyekszik könnyebbé tenni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az iPhone-okon a képernyőzár Face ID-s, azaz arcelismeréses feloldása az elmúlt év során számottevően macerásabb feladat lett, a koronavírus-pandémiának, pontosabban az azzal érkezett általános maszkviselésnek hála - az arc jó részét takaró maszkok a Face ID-s azonosítást lényegében ellehetetlenítették. Ezt orvosolná az iOS hamarosan érkező, 14.5-ös frissítése, legalábbis ha az adott felhasználónál az iPhone mellett Apple Watch is található. Az új verzióval a készülékek a közelben lévő Apple okosóra, illetve a felhasználó arcának látható része alapján végzik el a beléptetést, azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy más, Face ID-s jóváhagyást igénylő funkciók, mint például a fizetések, nem vehetők igénybe a módszerrel. Az új funkciót a beállítások között manuálisan kell majd bekapcsolni - az iOS 14.5 fejlesztői bétája már elérhető, hamarosan pedig a nyilvános béta is elrajtol.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról