Szerző: Koi Tamás

2021. február 1. 13:55

Kész a Bing átvenni a Google helyét az alvégen

Kihagyhatatlan ziccert jelentene a Microsoft saját keresője, a Bing számára, ha a helyi jogszabályi változások miatt a Google-nek csakugyan ki kellene vonulnia Ausztráliából.

Múlt héten komolyabban egymásnak feszült Ausztrália és a Google, mely odáig fajult, hogy a keresőóriás egy új törvénytervezet miatt az országból való kivonulással fenyegetőzik, miután az ausztrál kormány megkövetelné, hogy a vállalat fizessen a híroldalak cikkeire mutató hivatkozások közzététele után. A Microsoft szerint semmi vész, a Bing képes átvenni a Google helyét az országban.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x)

Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x) Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

Minderről maga Satya Nadella, a Microsoft első embere igyekezett meggyőzni egy hétfői telefonbeszélgetésen Scott Morrison ausztrál miniszterelnököt, aki szerint a redmondi cég feje igen határozottan kiállt a keresőpiacon valahol a messzi távolban a Google után loholó Bing képességei mellett.

Hogy a Google végül hajlandó lesz-e fizetni, vagy csakugyan Ausztrália válhat a nyugati országok közül a Bing kvázi exkluzív piacává, az várhatóan pár héten belül kiderül.

a címlapról