Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 22. 11:47

Végleg leszállnak a Google internetszóró ballonjai

Felszámolja Loon leányvállalatát a Google-Alphabet, miután nem sikerült eléggé lecsökkenteni az ambiciózus kezdeményezés költségeit.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Búcsút int magaslégköri internetszóró ballonjainak a Google-Alphabet: a cég blogposztban bejelentette, felszámolja Loon leánycégét, miután nem sikerült a ballonok költségeit fenntartható szintre faragnia. A Loon 2018-ban vált ki az Alphabetből, hogy akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött, napelemes ballonokat fejlesszen amelyek 20 kilométeres magasságból, a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A ballonok többek között Kenyában is csatasorba álltak tavaly, fejlesztésük pedig még egy-két hónappal ezelőtt is aktívan zajlott, mikor azokat a cég AI navigációval egészítette ki - úgy tűnik azonban a vállalat végül nem tudott életképes üzleti modellt kidolgozni szolgáltatópartnereivel.

googloon

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról