Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 22. 11:47

Végleg leszállnak a Google internetszóró ballonjai

Felszámolja Loon leányvállalatát a Google-Alphabet, miután nem sikerült eléggé lecsökkenteni az ambiciózus kezdeményezés költségeit.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Búcsút int magaslégköri internetszóró ballonjainak a Google-Alphabet: a cég blogposztban bejelentette, felszámolja Loon leánycégét, miután nem sikerült a ballonok költségeit fenntartható szintre faragnia. A Loon 2018-ban vált ki az Alphabetből, hogy akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött, napelemes ballonokat fejlesszen amelyek 20 kilométeres magasságból, a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A ballonok többek között Kenyában is csatasorba álltak tavaly, fejlesztésük pedig még egy-két hónappal ezelőtt is aktívan zajlott, mikor azokat a cég AI navigációval egészítette ki - úgy tűnik azonban a vállalat végül nem tudott életképes üzleti modellt kidolgozni szolgáltatópartnereivel.

googloon

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról