Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 22. 11:47

Végleg leszállnak a Google internetszóró ballonjai

Felszámolja Loon leányvállalatát a Google-Alphabet, miután nem sikerült eléggé lecsökkenteni az ambiciózus kezdeményezés költségeit.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Búcsút int magaslégköri internetszóró ballonjainak a Google-Alphabet: a cég blogposztban bejelentette, felszámolja Loon leánycégét, miután nem sikerült a ballonok költségeit fenntartható szintre faragnia. A Loon 2018-ban vált ki az Alphabetből, hogy akár teniszpálya méretűre fúvódó, héliummal töltött, napelemes ballonokat fejlesszen amelyek 20 kilométeres magasságból, a földről kapott jeleket erősítik és továbbítják az alattuk fekvő régióba, egyenként akár ötezer négyzetkilométert lefedve 4G szolgáltatással. A ballonok többek között Kenyában is csatasorba álltak tavaly, fejlesztésük pedig még egy-két hónappal ezelőtt is aktívan zajlott, mikor azokat a cég AI navigációval egészítette ki - úgy tűnik azonban a vállalat végül nem tudott életképes üzleti modellt kidolgozni szolgáltatópartnereivel.

googloon

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.