Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 2. 13:14

Bruttó 55 ezer forintos árcédulával debütál az Apple MagSafe Duo töltője

Hálózati adaptert az új töltő dobozában sem érdemes keresni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Megvásárolható az Apple idén ősszel bejelentett MagSafe Duo vezeték nélküli töltője. A készülékkel egyszerre két eszköz, egy iPhone 12 és egy Apple Watch tölthető, amelyeket a töltő mágnesek segítségével ránt a megfelelő pozícióba. Noha kényelmes megoldásról van szó, az Apple annak szokásához híven megkéri az árát: a MagSafe Duoért bruttó 55 ezer forintot kell kicsengetni - a töltő dobozában ráadásul nem találunk töltőadaptert, az eszköz használatához szükséges, 20 wattos USB-C-s hálózati adapterért további bruttó 8 ezer forintot kér el a gyártó. Ez utóbbi viszont csak 11 wattos vezeték nélküli töltésre elég, ami számottevően kevesebb, mint a mezei, (bruttó 17 ezer forintos) MagSafe töltő 15 wattos teljesítménye - így érdemes kétszer meggondolni, hogy megéri-e az árát az új modell által ígért extra kényelem.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.