Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 2. 13:14

Bruttó 55 ezer forintos árcédulával debütál az Apple MagSafe Duo töltője

Hálózati adaptert az új töltő dobozában sem érdemes keresni.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Megvásárolható az Apple idén ősszel bejelentett MagSafe Duo vezeték nélküli töltője. A készülékkel egyszerre két eszköz, egy iPhone 12 és egy Apple Watch tölthető, amelyeket a töltő mágnesek segítségével ránt a megfelelő pozícióba. Noha kényelmes megoldásról van szó, az Apple annak szokásához híven megkéri az árát: a MagSafe Duoért bruttó 55 ezer forintot kell kicsengetni - a töltő dobozában ráadásul nem találunk töltőadaptert, az eszköz használatához szükséges, 20 wattos USB-C-s hálózati adapterért további bruttó 8 ezer forintot kér el a gyártó. Ez utóbbi viszont csak 11 wattos vezeték nélküli töltésre elég, ami számottevően kevesebb, mint a mezei, (bruttó 17 ezer forintos) MagSafe töltő 15 wattos teljesítménye - így érdemes kétszer meggondolni, hogy megéri-e az árát az új modell által ígért extra kényelem.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.