Szerző: Koi Tamás

2020. november 16. 14:08

Jön a Chromecast-támogatás a Telekom TV GO-ba

A HWSW információi szerint technológiai megvalósítás előtt van az a funkció, mellyel a Magyar Telekom által idén márciusban bevezetett Telekom TV GO nevű OTT-platformjához tartozó applikáció Google Cast és Apple TV támogatást kaphat.

A Magyar Telekom idestova egy évtizede rendelkezik valamilyen, tévénézésre alkalmas mobilos applikációval, amint azt múlt héten megírtuk, ezek közül az idén tavasszal megjelent Telekom TV GO a cég tévés platformváltásának első előhírnöke. Az Ericssonhoz tartozó, de külön cégként üzemelő MediaKind által fejlesztett MediaFirst platformra épülő app ugyanakkor helyenként még kissé fapadosnak tűnik, így például míg egyes konkurenseknél már a kezdetek óta rendelkezésre állt a Google Chromecast támogatás, addig a Telekom TV GO esetében ez továbbra sem érhető el.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Amint egy mai háttérbeszélgetésen megtudtuk, ez nem üzleti döntés a Telekom részéről, sokkal inkább leküzdendő technológiai implementációs feladat - a cég szakemberei szerint éppen ezért idő kérdése, és a Telekom TV GO ügyfelek egy Chromecast vagy Apple TV eszköz, netán beépített Chromecast-modullal ellátott okostévével nagy képernyőn is nézhetik majd az applikáció tartalmait mobiltelefonjuk közreműködésével.

A szakemberek egyben azt is elárulták, hogy az új Telekom TV GO-nak máris több aktív felhasználója van, mint elődjének, az új platform megjelenésével párhuzamosan nyugdíjba küldött TV GO-nak (csak simán, "Telekom" nélkül). Bár a platform idővel az előfizetőknél kihelyezett IPTV beltéri egységekre is kiterjed majd, az előzetes várakozásokkal ellentétben ez nem valósítható majd meg a set-top boxok cseréje nélkül - az első MediaFirst-re épülő Telekom beltéri egységek előreláthatóan a jövő év első negyedévében kerülhetnek kihelyezésre az előfizetőkhöz.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 23. 20:22

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.