Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 22. 14:36

Képlopások elleni eszközt tesztel a Facebook

A szerzők, azaz jelen esetben a fotósok jogait védő új eszközt kezdett tesztelni a Facebook.

Új eszközt adna a jogokat gyakorló médiacégek, professzionális vagy akár hobbifotósok kezébe a Facebook annak érdekében, hogy a kreatív szakemberek hatékonyabban tudjanak fellépni a szerzői és szomszédos jogaik védelmében. A Rights Manager for Images eszköz révén a jogtulajdonosok különféle metaadatok alapján nyomon követhetik, hogy egy adott felvétel milyen utóközlésekben jelent meg a Facebookon és az Instagramon.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az eszközbe betöltött képi adatok alapján a rendszer automatikusan kigyűjti, hogy a felvételek hol és milyen formában jelentek meg, illetve kérhetik a jogosulatlan használat megszüntetését (vagyis a poszt eltávolítását) a szolgáltatótól. A jogtulajdonos meghatározhatja továbbá azt is, hogy mely területekre (országokra) legyen érvényes a szűrés.

A Rights Manager for Images a várakozások szerint végre rendet vághat majd az Instagram utóbbi időben meglehetősen foghíjas jogérvényesítési rendszerében - ezen a platformon értelemszerűen a leggyakrabban fordulnak elő a szerzői és szomszédos jogokkal összefüggésbe hozható jogsértések.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról