Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 22. 14:36

Képlopások elleni eszközt tesztel a Facebook

A szerzők, azaz jelen esetben a fotósok jogait védő új eszközt kezdett tesztelni a Facebook.

Új eszközt adna a jogokat gyakorló médiacégek, professzionális vagy akár hobbifotósok kezébe a Facebook annak érdekében, hogy a kreatív szakemberek hatékonyabban tudjanak fellépni a szerzői és szomszédos jogaik védelmében. A Rights Manager for Images eszköz révén a jogtulajdonosok különféle metaadatok alapján nyomon követhetik, hogy egy adott felvétel milyen utóközlésekben jelent meg a Facebookon és az Instagramon.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az eszközbe betöltött képi adatok alapján a rendszer automatikusan kigyűjti, hogy a felvételek hol és milyen formában jelentek meg, illetve kérhetik a jogosulatlan használat megszüntetését (vagyis a poszt eltávolítását) a szolgáltatótól. A jogtulajdonos meghatározhatja továbbá azt is, hogy mely területekre (országokra) legyen érvényes a szűrés.

A Rights Manager for Images a várakozások szerint végre rendet vághat majd az Instagram utóbbi időben meglehetősen foghíjas jogérvényesítési rendszerében - ezen a platformon értelemszerűen a leggyakrabban fordulnak elő a szerzői és szomszédos jogokkal összefüggésbe hozható jogsértések.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.