Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 17. 13:56

Vádat emeltek a gázoló önvezető autó sofőrje ellen

Vádat emeltek az ellen az Uber alkalmazott ellen, aki annak az önvezető járműnek a volánjánál ült, mely 2018-ban halálra gázolt egy úttesten átkelő gyalogost.

Az Uber megúszta, a sofőr nem: Halált okozó közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek az ellen a sofőr ellen, aki annak a Volvo XC90 típusú, kísérleti önvezető rendszerrel felszerelt autónak a volánjánál ült, mely 2018-ban elgázolt egy úttesten átkelő gyalogost. A 49 éves nő a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe, ezzel ő lett az önvezető autózás korszakának első halálos áldozata.

uber-tempe-2-1529690372
a balesetet okozó jármű a helyszínen

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A rendőrség azután tett vádemelési javaslatot az ügyészségnek, hogy a Volvo XC90-re épített önvezető autó belső kamerájának felvétele alapján kiderült, hogy a sofőr a baleset pillanatában éppen egy zenei tehetségkutatót nézett a mobiltelefonján. Ezt a nyomozati szakaszban gyűjtött egyéb bizonyítékok, így például a streamingszolgáltató által átadott forgalmi elemzés is alátámasztották. A rendőrségi jelentés szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a sofőr, Rafaela Vasquez a telefonja helyett az utat figyeli.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.