Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 17. 13:56

Vádat emeltek a gázoló önvezető autó sofőrje ellen

Vádat emeltek az ellen az Uber alkalmazott ellen, aki annak az önvezető járműnek a volánjánál ült, mely 2018-ban halálra gázolt egy úttesten átkelő gyalogost.

Az Uber megúszta, a sofőr nem: Halált okozó közúti veszélyeztetés miatt vádat emeltek az ellen a sofőr ellen, aki annak a Volvo XC90 típusú, kísérleti önvezető rendszerrel felszerelt autónak a volánjánál ült, mely 2018-ban elgázolt egy úttesten átkelő gyalogost. A 49 éves nő a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe, ezzel ő lett az önvezető autózás korszakának első halálos áldozata.

uber-tempe-2-1529690372
a balesetet okozó jármű a helyszínen

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A rendőrség azután tett vádemelési javaslatot az ügyészségnek, hogy a Volvo XC90-re épített önvezető autó belső kamerájának felvétele alapján kiderült, hogy a sofőr a baleset pillanatában éppen egy zenei tehetségkutatót nézett a mobiltelefonján. Ezt a nyomozati szakaszban gyűjtött egyéb bizonyítékok, így például a streamingszolgáltató által átadott forgalmi elemzés is alátámasztották. A rendőrségi jelentés szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a sofőr, Rafaela Vasquez a telefonja helyett az utat figyeli.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.