Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 16. 14:47

Magyar számlaszámmal újít a TransferWise

Szeptember közepén közvetlen hozzáférést kapott a TransferWise a magyar bankközi klíring rendszerhez és a GIRO-hoz, emellett mostantól forintalapú bankszámlaszámot is kínál felhasználói számára.

Közvetlen hozzáférést kapott a TransferWise fintechszolgáltató a magyarországi azonnali fizetési rendszerhez, ezzel a társaság a forint utalásokat banki partner beiktatása nélkül, gyorsabban és költséghatékonyabban teljesítheti. A társaság a kelet-európai valutanemek közül elsőként a magyar forint (HUF) esetében kapott erre lehetőséget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közreműködésével.

blog_image-bank_details-huf-lang_en_1996358293

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Ez elsősorban azzal járhat, hogy a TransferWise ügyfelei a forint utalásokat mostantól az azonnali fizetési rendszer (GIROinstant) révén gyakorlatilag pár másodpercen belül intézhetik, továbbra is jutalék felszámítása nélkül. Másrészről a TransferWise mostantól egyedi magyar számlaszámot (IBAN) kínál ügyfeleinek - a nemzeti valutában kezelt számla eddig az eurozóna országait, az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Szingapúrt, Ausztráliát és Új-Zélandot leszámítva más ország felhasználói számára nem volt hozzáférhető a szolgáltatásban.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról