Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 11. 13:10

Újabb haladékot kapnak a Chrome Appok

Az otthoni felhasználóknál egy, a vállalati ügyfeleknél másfél évvel halasztja el az appok nyugdíjazását a Google.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Ismét eltolja a Chrome Appok kivezetését a Google, az alkalmazások az eredetileg tervezett nyugdíjazáshoz képest jelentős haladékot kapnak. A keresőóriás korábban az otthoni Windows, Linux vagy macOS rendszereket futtató felhasználók számára idén júniusra, a vállalati ügyfeleknél pedig decemberre tervezte az appok támogatásának leállítását, most azonban előbbi csoportnál 2021 júniusára, céges környezetben pedig 2022 júniusára tolta ki a határidőt. Chrome OS-en jelen állás szerint az alkalmazások szintén 2022 júniusában távoznak. A vállalat szerint az ügyfelek kérésére hosszabbította meg a jó ideje kivezetésre ítélt appok támogatását.

A Chrome Appok már sokadjára ússzák meg a halálos ítéletet, a Google először 2016-ban beszélt róla, hogy két éven belül kivégzi az alkalmazásokat, miután a macOS, Windows és Linux platformokon csak a felhasználók 1 százaléka használta azokat - úgy tűnik azonban vállalati környezetben így sem elhanyagolható szerepet töltenek be.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról