Szerző: Koi Tamás

2020. július 8. 13:21

Elhunyt az MSI vezérigazgatója

Kizuhant az MSI tajpeji irodaépületének hetedik emeletéről a vállalat vezérigazgatója. A cégvezető életét már nem tudták megmenteni.

Életének 56. évében elhunyt a tajvani Micro-Star International, ismertebb nevén MSI vezérigazgatója, Charles Chiang. A halálhírt tegnap, az esti órákban jelentette a helyi Liberty Times, melynek értesülését a cég sajtóképviselete hivatalosan is megerősítette. Chiang egyelőre tisztázatlan körülmények között kizuhant a vállalat egyik tajpeji irodaépületének hetedik emeletéről, életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

chiang_msi

A cégvezető több mint 20 éve, 1999-ben csatlakozott az MSI csapatához vezető mérnökként, 2010-ben pedig az asztali platformokért felelős részleg vezetőjévé, majd 2019-ben a cég vezérigazgatójává nevezték ki. A vállalat ez idő alatt elsősorban a számítógépekhez használt különböző komponensek, így többnyire alaplapok és videokártyák piacán ért el sikereket, egyben a szintén tajvani ASUSTeK egyik legnagyobb riválisává vált.

A Tajvani Értéktőzsdén jegyzett, 1986-ban alapított vállalat részvényei 2018. júniusában érték el az eddigi csúcsot, akkor 126,5 tajvani dolláron kereskedtek a papírral - az árfolyam azóta nem mozdult el számottevően erről a szintről.

a címlapról