Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 7. 11:00

Júniusban érkezik az Android 11 Beta

A koronavírus járvány miatt egy hónapos késéssel jelenik meg az új rendszer bétája.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Csúszik az Android 11 bétája, a rendszer hagyományosan májusban bejelentett előzetes verziója a Google I/O fejlesztői konferencia helyszíni rendezvényeinek elkaszálása miatt csak június 3-án debütál, várhatóan egy a YouTube-on közvetített bejelentés formájában. Az élő stream a rendszer újdonságainak felsorolása mellett egy kérdezz-felelek szegmenst is tartalmaz majd, ahol David Burke, a Google androidos fejlesztésekért felelős vezetője válaszol majd a felmerülő kérdésekre. Az új Android béta késése nem meglepő, a koronavírus járvány miatt a Google nem csak hagyományos I/O konferenciát volt kénytelen lefújni, de a cég fejlesztőinek is új munkarendre kellett berendezkedniük. Az Android 11-gyel mindenesetre az érdeklődők már az elmúlt hónapokban is megkezdhették az ismerkedést, annak preview kiadásain keresztül.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról