Szerző: Koi Tamás

2020. április 15. 14:05

Kézmosásra figyelmeztet az okosóra

Újabb fronton áll hadba a technológia a koronavírus járvánnyal szemben: ezúttal az egészséges életmód kialakításában amúgy is hasznosnak bizonyuló okosórák kapnak szerepet a védekezésben.

A koronavírussal szembeni védekezés egyik alappillére a megfelelő higiéniás előírások betartása, így elsősorban a rendszeres és alapos kézmosás, kézfertőtlenítés. Sokan ugyanakkor hajlamosak megfeledkezni az adott időközönkénti kézmosás fontosságáról, erre nyújt most egyfajta gyógyírt a Google saját okosóra-platformja, a WearOS.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A platformhoz kiadott 5.4.0-s verziófrissítét követően a WearOS-re épülő órák háromóránként figyelmeztetik a viselőt arra, hogy ideje elmenni kezet mosni - kicsit ahhoz hasonlóan, ahogy az ülő munkát végzőknek jelzik az órák, hogy nem árt néha felállni és mozogni egy kicsit. Szerencsére azért ez a figyelmeztető funkció is kiiktatható, ha valaki egészen biztos benne, hogy a járványhelyzet idején az óra figyelmeztetése nélkül is meg tudja mosni a kezeit.

Az órák egyben mindjárt kínálnak is egy kézenfekvő lehetőséget arra, hogy a kézmosás garantáltan hatékony lehessen, így az értesítésből azonnal indítható egy visszaszámláló, ami 40 másodpercről visszaszámolva jelzi, hogy mit is értenek az egészségügyi szakemberek alapos kézmosáson.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról