Szerző: Koi Tamás

2020. április 14. 14:31

Tippek otthoni internethasználathoz, járvány idején

Új tájékoztató microsite-ot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az otthoni internetszolgáltatások használatának megkönnyítése érdekében, különös tekintettel a járványhelyzet jelentette kihívásokra.

"Mindenki otthon van - minden otthon van" - ezzel a felütéssel köszön be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legújabb microsite-ja, melynek célja, hogy az otthoni internethasználatot a jelenlegi járványügyi helyzetben zökkenőmentesebbé, gördülékenyebbé tegye. Az nmhh.hu/gyorsabbnet címen elérhető oldalon a hatóság kilenc tanácsot sorol fel annak érdekében, hogy az otthoni munkavégzés vagy a tanulás ne járjon a kelleténél több stresszel.

1:30
 

Tanácsok a gyors és megbízható internetért

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A hatóság az elsősorban a wifi router elhelyezésére és beállítására vonatkozó tippeket egy rövid kisfilmben is szemlélteti (lásd fent), ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az otthoni internethasználat ezekben az időkben több átgondoltságot igényel, így lehetőleg ne munkaidőben üzemeljen az összes, nem létszükségletű, wifire csatlakozó eszköz.

Ha pedig minden kötél - vagyis a net - szakad, akkor a hatóság által üzemeltetett szelessav.net szolgáltatás méréseinek tanulmányozása alapján érdemes megfontolni a szolgáltatói hibabejelentést, netán a gyorsabb elérést biztosító díjcsomag/szolgáltatás megrendelését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról