Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 9. 12:28

A koronavírus járvány miatt leépítésbe kezd az NNG

Az autós infotainment rendszereket fejlesztő vállalat több mint száz alkalmazottjától búcsúzik el.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Alkalmazottainak ötödétől, azaz több mint száz főtől válik meg az NNG az Index értesülései szerint. Az autós navigációs és infotainment fejlesztéseiről ismert cég a koronavírus miatti gazdasági visszaeséssel indokolja a csoportos leépítéseket - a járvány nem csak a gyáraikat bezárni kényszerülő autógyártókat, de azok beszállítóit, köztük az NNG-t is érzékenyen érinti. A cég helyzetét nehezíti, hogy szoftverfejlesztés a krízishelyzetben nem számít veszélyeztetett iparágnak, így úgy tűnik állami segítségre sem számíthat a vállalat. Az elbocsátások a cég minden területére kiterjednek. Az NNG egy éve is létszámcsökkentést eszközölt, akkor 900 fős csapatának 10 százalékától búcsúzott el.

a címlapról