Repülő taxit fejlesztő cégbe fektet a Toyota

A Joby Aviationbe 349 millió dollárt pumpál a japán autógyártó.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Nagy összegben fogad a repülő taxikra a Toyota, az autógyártó a Joby Aviation legutóbbi, Series C befektetési körének 590 millió dolláros összegéből 349 milliót állt. A gyártó már a korábbi körökben is aktívan tevékenykedett, máig összesen 720 millió dollárt pumpált a vállalatba. A Joby Aviation által fejlesztett légitaxi egy teljesen elektromos hajtású, hatrotoros, öt személy szállítására képes repülő, amely óránkénti több mint 320 kilométeres sebességre képes, és egy feltöltéssel valamivel több mint 240 kilométert tud megtenni. Mindezek mellett a gép függőlegesen képes fel- és leszállni. A Joby Aviation mintegy tíz éve dolgozik a városi légitaxizás céljára fejlesztett repülőjén - azt ugyanakkor még nem tudni, mikor láthatnak napvilágot az első, éles szolgáltatást nyújtó modellek.

joby

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:37

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.