Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 16. 13:27

Repülő taxit fejlesztő cégbe fektet a Toyota

A Joby Aviationbe 349 millió dollárt pumpál a japán autógyártó.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Nagy összegben fogad a repülő taxikra a Toyota, az autógyártó a Joby Aviation legutóbbi, Series C befektetési körének 590 millió dolláros összegéből 349 milliót állt. A gyártó már a korábbi körökben is aktívan tevékenykedett, máig összesen 720 millió dollárt pumpált a vállalatba. A Joby Aviation által fejlesztett légitaxi egy teljesen elektromos hajtású, hatrotoros, öt személy szállítására képes repülő, amely óránkénti több mint 320 kilométeres sebességre képes, és egy feltöltéssel valamivel több mint 240 kilométert tud megtenni. Mindezek mellett a gép függőlegesen képes fel- és leszállni. A Joby Aviation mintegy tíz éve dolgozik a városi légitaxizás céljára fejlesztett repülőjén - azt ugyanakkor még nem tudni, mikor láthatnak napvilágot az első, éles szolgáltatást nyújtó modellek.

joby

a címlapról